0
Ucuza Uçak Bileti
Ucuza Uçak Bileti

Gelişen teknoloji ve insanların içinde bulunan sürekli seyahat etme isteği ucuz bilet bulma gereksinimini doğuruyor. Birkaç ipucu ile uygun uçak bileti nasıl bulunur onlardan bahsedeceğiz.


Ucuz bilet bulmada püf noktalar

  • Biletlerinizi geliş- gidiş olarak değil tek yön olarak almaya çalışın: Bazı firmaların uyguladığı bir taktik olan bu taktik, gidiş- geliş bir alındığında fiyatı daha da arttırabiliyor. Bu yüzden gideceğiniz zaman önce gidiş- geliş olarak fiyata bakmanız ardından da tek yön biletlerinin fiyatına bakarak ona göre hareket etmeniz.
  • Aktarmalı uçun: Vaktiniz varsa aktarmalı uçmak çoğu zaman daha uygun fiyata denk gelir. Direkt uçuşta vereceğiniz paranın yarısını vererek aktarmalı uçuş yapabilirsiniz ve uçuşunuzu daha ucuza getirebilirsiniz.
  • Arama motoru kullanın: Ucuz bilet alma noktasında en önemli husus bu olsa gerek. Bir çok firmanın sitesine girip tek tek karşılaştırma ve aramadan ziyade, arama motoruna yazacağınız tüm kriterleri kendiniz belirleyeceğiniz bir uçuş sizin için daha iyi olacaktır. Günümüzde bu işi hakkıyla yapan birkaç tane arama motoru bulunmaktadır.
  • Düşük bütçeli firma: Havacılığın gelişmesiyle piyasaya çıkan bir çok düşük bütçeli hava yolu şirketi var. Bu firmalar kendilerini göstermek ve bu sektörde iyi yerlere gelmek için öncelikle kendilerini tanıtmak amaçlı uçak fiyatlarını ucuz yaparak insanların onları tercih etmelerini ve memnun kalırlarsa sürekli müşterileri olmaları için gerekli çabayı göstermekteler. Düşük bütçeli oluşuna bakmadan bu firmalara fırsat vermekte fayda var.
  • Seyahat tarihiniz esnek olsun: Seyahat tarihinizde ne kadar esnek olursanız ucuz uçak bileti bulmanız o kadar kolay olur. Arama motorlarına çıkabileceğiniz tarihleri yazıp orda ucuz bileri bulup tatilinizi o tarihe erteleyebilir ve daha ucuza uçmuş olur.
  • Uçuş saatleri önemli: Uçuş saatlerinin seyrek olduğu zamanları tercih edin. Genelde 8-10 arası ve 17-19 saatleri arası uçuşların yoğun olduğu saatler. Bu saatlerde almamaya özen gösterin. Ya sabahın ilk saatlerinde ya da gece geç saatlerde alacağınız uçak bileti en azından %30 oranında daha ucuz olur.
  • Havalimanı seçimi önemli: Merkeze daha yakın olan ve daha büyük olan hava limanları genelde fiyatları en pahalı olanlarıdır. Bilet alırken büyük olan havalimanına değil de daha küçük olan ve çok kullanılmayan hava limanlarını seçersiniz ucuz bilet alma ihtimaliniz daha da artar.
  • Kredi kartı durumu: Bir çok bankanın uçuş için çıkarttığı kartlar mevcut. Bu kartlarda alışveriş yapıyorsunuz ve kartınızda puan- mil birikiyor. Bu kartları devamlı kullanarak bir süre sonra uçak biletlerine para vermeden uçabilirsiniz.

Arama motorları
Ucuz bilet almak konusunda önemi en çok olan şüphesiz arama motorları. Arama motorlarına yazacağınız uçak bileti al cümlesi sizin işinize yarayabilecek bütün ucuz biletleri çıkartacaktır. Buna ek olarak bir arama motoruyla kalmayıp bir çok arama motoru kullanarak işinizi garantiye alın.

02-05-2020
90(850) 520-2525