0
Daha Ucuza Nasıl Uçulabilir
Daha Ucuza Nasıl Uçulabilir

Dünyanın her yerinde büyük bir gelişme gösteren havacılık sektörü, son yıllarda bir çok kesimin dikkatini çekmiş durumda. Gerek zamandan fayda sağlamak gerekse yolun yorucu oluşundan bir nebze olsun kurtulmak için hava yolu ulaşımı tercih edilmektedir. Fakat biraz maliyetli oluşu bu durumun önüne geçmektedir. Bu sebeple insanlar ucuz uçak bileti bulmanın yollarını aramak için uğraşıp durur. Bunlardan bir kaçı şu şekildedir;

·         Seyahat edeceğiniz tarihlerin süresini esnek tutun

Seyahat edeceğiniz dönemin zamanı ve tarihi ucuz bilet alıp alamamanızı oldukça fazla etkiler. Örneğin yaz mevsiminde sahil kesimlerine gitmek istiyorsanız ucuz bilet bulmanız pek mümkün olmayacaktır. Aynı şekilde kış mevsiminde dağ- kayak turizminin yapıldığı yerlere gitmek istiyorsanız bu durumda da uygun uçak bileti alma olasılığınız baya düşecektir.  Seyahatinizi illa ki bu tarihlerde yapacaksınız biletlerinizi en erken ya da en geç saatte almaya özen gösterin. Çünkü insanlar genel olarak bu saatleri tercih etmediği için uçaklar boş olacak ve uçağı doldurmak için fiyatları düşüreceklerdir. Buna ek olarak hava yolu şirketlerinin yaptığı kampanyaları sık sık takip edersiniz ucuz biletlerini daha kolay bulabilirsiniz.

·         Zamanı iyi ayarlayın

Seyahat edeceğiniz zamanları hafta içine ayarlarsanız ucuz bilet bulmanız daha kolay olur. Çünkü insanlar genelde hafta sonu bir yerlere gittiği için hafta sonlarında doluluk olacak ve fiyatlar oldukça yükselecek. Bir çok insan iş dolayısıyla hafta içi bir yerlere gidemeyeceği için siz bu konuda rahatsanız biletlerinizi hafta içine alabilirsiniz. Uzmanlar bu konuda araştırmalar yapmışlar ve kaç gün önceden alınması gerektiğini ve günlerini açık açık söylüyorlar. Bir çok uzmanın bu konuda yaptığı araştırmalarını okuyabilirsiniz.

·         Biletlerinizi erken almaya özen gösterin

Uçak biletleri son 1 hafta kala alındığında büyük paralar ödeniyor. Acil bir durum yoksa, uzmanlar biletlerin 6 aydan 3 aya kadar alınması gerektiğini söylüyor. Tarih olarak bir sıkıntınız yoksa ve yapacağınız seyahat çok önceden belliyse bu seçenek sizin için uygun olacaktır.

·         Biletlerinizi son dakika alın

Yukarıda belirttiğimiz maddenin tersine, hava yolu şirketleri uçakların kapasitesi dolmadığı için son dakika bilet fiyatlarında düşüşe giderler ve son dakikada hiç planda olmayan bir seyahat yapma ihtimaliniz artabilir. Zaman sıkıntınız yoksa son dakika indirimlerini bekleyebilirsiniz.

·         Farklı şirketler deneyin

Adını çok fazla bilmediğiniz ama araştırıp güvenli olup olmadığına bakabileceğiniz firmaları tercih ederek ucuz uçak bileti bulabilirsiniz. Genelde isimlerini duyurmak için bilet fiyatlarını düşürürler. Firma ismi bilinmedik diye geçiştirmeyin, araştırın ve ona göre hareket edin.

·         Arama motorlarına bakın

Ucuz uçak bileti bulmak için bakabileceğiniz bir çok arama motoru mevcut. Firmaların sitelerine girip tek tek karşılaştırma yapmak yerini bunu sizin yerinize yapacak olan bir çok siteye başvurabilir ve daha güvenilir bir sonuca ulaşabilirsiniz. Arama motoruna uçak bileti al gibi cümleler yazarak ucuz uçak biletlerini görebilirsiniz.

02-05-2020
90(850) 520-2525